De Nieuwe Ooster is ruim 30 hectare groot. Naast begraafplaats is dit ook het groenste gedenkpark van Nederland, rijk aan historie en monumentale objecten. Het is een mooie omgeving voor een workshop fotografie. Edwin Butter, onder andere huisfotograaf van Artis, organiseert een workshop fotografie op De Nieuwe Ooster.

Edwin Butter zal je tijdens een wandeling wijzen op de mogelijkheden die er zijn om in het gedenkpark en arboretum mooie foto’s te maken. De workshop start met een kennismaking, een drankje en een introductie in café Roosenburg vlakbij de hoofdingang van De Nieuwe Ooster.

‘Fijn om eerst wat voorbeelden te zien en tips te krijgen en daarna was er nog ruim tijd om het allemaal in de praktijk te brengen’, is de reactie van een van deelnemers aan een en van de workshops die Edwin regelmatig geeft. ‘Waarbij we ook nog tips kregen’, voegt zij er aan toe. Een andere deelnemer: ‘Edwin gaf veel tips over hoe je kijkt naar je omgeving om te zorgen dat je foto mooi wordt. Daarvan heb ik veel geleerd.’

Tijdens deze workshop zullen er geen individuele grafmonumenten herkenbaar in beeld worden gebracht.

De workshop wordt gehouden op zondag 28 mei om 13.00 uur. Deelname aan de workshop 39 euro, inclusief consumptie, jubileumboek, document met tips & trucs en unieke foto’s. Reserveren via [email protected] of 06 4012 1888.