Home Overzicht Zeeburgia gaat geld inzamelen zodat alle kinderen kunnen blijven voetballen

Zeeburgia gaat geld inzamelen zodat alle kinderen kunnen blijven voetballen

Samen met o.a. Wesley Sneijder, Kees Jansma en Lodewijk Asscher

0

‘De gierende inflatie en stijgende energielasten voelen we in de portemonnee, thuis en op de club’, zegt Huub Wilbrink, voorzitter van Zeeburgia. ‘Dat terwijl we nog maar een jaar geleden uit de corona crisis zijn gekomen. Zeeburgia vindt dat iedereen moet kunnen blijven voetballen en wil daarom komend seizoen de contributie niet verhogen. Een derde van onze jeugdleden maakt nu al gebruik van het Jeugdfonds sport & cultuur of de Stadspas om te kunnen sporten.’ Om te zorgen dat alle kinderen kunnen blijven voetballen, is Zeeburgia samen met onder anderen Wesley Sneijder, Kees Jansma en Lodewijk Asscher een initiatief gestart om hiervoor geld in te zamelen.

Al eerder vroeg Zeeburgia aandacht voor de problematiek van de enorm gestegen energielasten. Net zoals de boodschappen thuis zijn ook andere inkoopprijzen voor Zeeburgia, zoals voor sportmaterialen en de kantine, gestegen. ‘Ondanks dat we op dit moment financieel gezond zijn, mede door zorgvuldig sparen in betere jaren, hebben we echt hulp nodig door deze kostenstijgingen. En met ons natuurlijk vele andere sportclubs. Want dit willen we koste wat kost niet verhalen op onze leden en jeugdleden.

Benefietavond 15 april om geld in te zamelen

Om de contributie komend seizoen niet te verhogen is Zeeburgia een inzamelingsactie gestart. Iedereen die het initiatief een warm hart toedraagt kan hier een bijdrage doen. Daarnaast is er op 15 april als hoogtepunt een avond onder leiding van tafelheer Kees Jansma, waarbij de toegankelijkheid van sport én echte voetbalverhalen centraal staan. Wesley Sneijder, Lodewijk Asscher, Nigel de Jong (technisch directeur KNVB), Sadik Harchaoui (directeur SchuldenlabNL), Freek de Jonge, Mike Kolf en Roger Karamat Ali schuiven aan bij Kees voor een avondvullend programma. De inloop is vanaf 19.00 uur, de aftrap is om 19.30 uur. Natuurlijk is er ook een derde helft.

Waar gaat het precies om? Huub Wilbrink: ‘We zamelen allereerst geld in om komend seizoen de contributie bij Zeeburgia niet te verhogen en de stijgende (energie)lasten voor de club te kunnen dragen. Daarnaast creëren we een armoedefonds waarmee andere initiatieven worden bekostigd om voetbal bij ons toegankelijk te houden. Bijvoorbeeld elk weekend een gratis ontbijt voor de jeugdteams.’

Zeeburgia gaat ook besparen en wil nog zorgvuldiger omgaan met energie. Binnenkort krijgt de club advies op verdere verduurzaming van het clubhuis door middel van warmteterugwinning, een warmtepomp en energieopslag voor de ‘zonnestroom’.