Home Overzicht Zeker honderd woningen in Amsteldorp moeten plaatsmaken voor hoogbouw

Zeker honderd woningen in Amsteldorp moeten plaatsmaken voor hoogbouw

4
De rode woningen moeten plaatsmaken voor nieuwbouw.

Zeker honderd woningen in Amsteldorp gaan over drie jaar tegen de vlakte. De huizen, allen eigendom van woningcoöperatie Ymere, moeten plaatsmaken voor hoogbouw.

De bewoners zijn afgelopen maand door Ymere via een brief op de hoogte gebracht van de plannen. Het gaat om laagbouwhuizen aan de rand van het tuindorp, waar louter sociale huurwoningen staan.

De overige huizen worden opgeknapt en verduurzaamd. Daarbij valt te denken aan het plaatsen van nieuwe kozijnen, isolatie en verbeterde ventilatie in de woningen, die in 1948 werden gebouwd en soms verouderd zijn.

‘Hoewel we het overgrote deel van de woningen in Amsteldorp willen opknappen, zien we op een aantal plekken ook kansen om woningen te slopen en daar meer en betere sociale huurwoningen voor terug te bouwen. Bijvoorbeeld gelijkvloerse appartementen die bereikbaar zijn met een lift’, staat in de brief.

Geschrokken bewoners
Ymere zou bewoners deze maand bijpraten bij een bewonersbijeenkomst, maar door de coronacrisis gaat dat niet gebeuren. Op Twitter wordt schande gesproken van de beslissing, die als ‘out of the blue’ en ‘walgelijk’ wordt omschreven.

‘We begrijpen het goed als bewoners schrikken van dit nieuws’, zegt woordvoerder Coen Springelkamp van Ymere tegen Het Parool. “Daarom betrekken we hen nu al direct bij de plannen.’ Hij erkent bovendien dat de bewoners van de huizen die niet gesloopt worden, meer huur gaan betalen zodra de verbeteringen zijn uitgevoerd.

Bewoners die vragen of opmerkingen over de aangekondigde plannen hebben, kunnen terecht bij procesmanager Rob Oosterloo via [email protected] en 088 080 7049 of assistent Evelien van Stralen via [email protected] en 088 080 6331.

Het woningbezit van Ymere in Amsteldorp.

4 REACTIES

 1. Erg toch. Zo’n lekker rustige buurt.
  Hier heb ik jaren een angstig gevoel over gehad.
  En nu opeens: Voor 100 gezinnen: vertrekt u (in ieder geval voorlopig) maar.
  Weg leefruimte, tuintjes en ander groen, weg betaalbare huur.
  Het betekent dat er meer woningen komen terwijl de buurt maar één nauwe in- en uitgang heeft voor auto’s en dus ook voor hulpdiensten.

 2. hallo
  ik hard twwe jaren geleden al gezegt dat het gesloopt
  werd doe was niet goed bij hoofd zeggen niet veel het gebeurt
  ook staan zo 40 000 bouwmensen op straat .
  dat kom goed uit voor amsteldorp bouw .
  die kannen dan aan de slag
  het duur geen twee jaar
  ik was woningruil doe het ging niet door
  heb twee keer mee gemaakt de sloop
  doe hebben ze al gezegt 14 jaar geleden dat gesloopt

 3. Dit is het begin. Wanneer de rest? Daar gaat de Watergraafsmee waar het altijd zo lekker wonen was. Een beetje dorps, ons kent ons. Het begint met een hotel…daar “passen deze simpele huisjes” natuurlijk niet bij.
  HEEL ERG. Amsterdam waar ben je bezig.