Home Overzicht Zestien dagen geen trein en metro tussen Amstel en Bijlmer ArenA

Zestien dagen geen trein en metro tussen Amstel en Bijlmer ArenA

0

Van 14 juli tot 30 juli rijden er geen treinen en metro’s tussen het Amstelstation en het station Amsterdam Bijlmer ArenA. Dan bouwt ProRail op het Amstelstation een extra trap naar het oostelijke perron. In dezelfde periode maken ProRail en de gemeente tussen het Amstelkwartier en het Bajes Kwartier een extra onderdoorgang onder twee treinsporen en zeven metrosporen om het Bajes Kwartier bereikbaar te maken.

Tijdens de werkzaamheden worden de 145.000 reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer omgeleid via andere trein- en metroroutes en door de inzet van extra bussen. Tijdens die onderbreking van de ov-dienstregeling wordt 24 uur per dag gewerkt om alle trein- en metrorails te verwijderen, de onderdoorgang af te maken, de spoorverbindingen weer te herstellen, te testen op veiligheid en daarna weer vrij te geven voor het trein- en metroverkeer. De doorgang naar het Bajes Kwartier komt in het verlengde van de Amstelstroomlaan en ontsluit naar de Spaklerweg de nieuwe wijk. De voorbereidende werkzaamheden zijn al begin januari gestart.

De extra trap in het Amstelstation is nodig om de verwachte groei van reizigers in goede banen te leiden en om drukte op de perrons te voorkomen. In de periode na 30 juli tot mei volgend jaar worden de trap en de reizigerstunnel verder afgebouwd, terwijl de trein en metro dan weer gewoon volgens dienstregeling rijden.

Tijdens de buitendienststelling van 16 dagen kunnen reizigers gebruik maken van vervangend busvervoer. In deze periode zal dag en nacht gedurende zeven dagen per week worden gewerkt om de bouw in korte tijd af te krijgen.