Het Volkshotel aan de Wibautstraat wordt voor de vijfde keer getransformeerd tot het meest bijzondere filmhuis van Amsterdam. Het programma bestaat uit korte films die je kunt zien op alle zeven verdiepingen van het hotel. Naast vertoningen op plekken als Canvas en Doka, kun je in vijftien verschillende kamers plaatsnemen op bed of in bad om van korte films te genieten.

Nieuw deze editie is dat iedere verdieping in het teken staat van een ander filmgenre: van sci-fi en animatie tot komische en dramatische shorts. Waar welke titel precies wordt vertoond blijft traditiegetrouw geheim tot het moment dat de bezoekers arriveren. Zo worden ze uitgedaagd het complete gebouw te verkennen. Daal af naar soundbar Doka, pak de lift naar Klein Canvas op de zevende verdieping of dwaal rond over de gangen van het hotel. Alle deuren zijn geopend.

Het programma biedt naast meer gevestigde namen ook volop ruimte aan jonge filmmakers en bijzondere samenwerkingen. Zo slaan EYE, De Ontmoeting en Smarthouse speciaal voor het festival de handen ineen, en is er werk te zien van recent afgestudeerde filmmakers afkomstig van de Nederlandse Filmacademie. Tijdens Q&A sessies is er de mogelijkheid meer te weten te komen over de curatoren en makers.

Het filmprogramma start zondagmiddag 10 december om 16.00 uur en loopt tot 21.00 uur. Tickets € 14,00 euro (met een Cinevillepas 50 procent korting). Met het ticket heb je toegang tot alle korte films die worden vertoond op de dag. Alle films zijn voor 18 jaar en ouder en indien beschikbaar Engels ondertiteld. Tussendoor is er ruimte om wat te eten en te drinken in Werkplaats of restaurant Canvas. Voor wie wil blijven slapen is er het speciale popcorn-pakket, waarmee je naast je overnachting gratis toegang krijgt tot Short Movie Sunday.