Home Overzicht Zijn de winkels op IJburg straks te huur?

Zijn de winkels op IJburg straks te huur?

0

Een groep ondernemers van IJburg heeft vanmorgen de eerste opvallende poster op de Pampuslaan opgehangen om extra aandacht te vragen voor hun nijpende financiële situatie als gevolg van de coronacrisis.

Marie-Jose Schut namens Local Heroes: ‘Met deze actie vragen we aandacht en een humane houding van vastgoedeigenaren en politici. Een IJburg zonder ondernemers kunnen en willen we ons niet voorstellen. We begrijpen dat de coronamaatregelen nodig zijn om de pandemie te bestrijden. Er is helaas meer nodig dan de huidige overheidssteun om ondernemers door deze crisis te loodsen.’

Zo’n honderd ondernemers van IJburg hebben vandaag een ‘Te Huur’ bord op hun pand gehangen. Ze hangen onder meer aan de gevel van sportscholen, horecazaken, kapsalons, winkels en fietsenmakers.

Ook een aantal zaken waarbij het juist goed gaat in deze tijd doet mee, zoals traiteurs. Die hebben geen te-huurbord opgehangen maar een poster met de tekst support your locals. Of ze doneerden geld voor het laten maken van de borden.