Home Overzicht Zomerse drukte

Zomerse drukte

0

De afgelopen weken volgen we natuurlijk nauwgezet hoe het gaat in de stad. Waar is het druk? Houden mensen zich aan de voorgeschreven 1,5 meter afstand? Hoe is het in de (winkel)straten? Hoe gaat het bij scholen en het wegbrengen en ophalen van kinderen? Telkens bedenken we dan of we iets slims kunnen doen, een helpende hand moeten bieden of toch juist strenger moeten zijn. Want alleen samen krijgen we Corona eronder, zo luidt niet voor niets de slogan.

Niemand kan voorspellen hoe het verder loopt, maar heel voorzichtig kunnen de maatregelen versoepeld worden. Langzaamaan komt het leven weer een beetje op gang, gewoon valt het nog niet te noemen, maar het is een begin. Dit betekent ook dat het overal weer drukker is geworden. Fijn om te zien, maar we merken ook gelijk dat het lastig is om de nog wel noodzakelijke afspraken vol te houden.

Op de eerste plaats gewoon heel praktisch, omdat de Javastraat altijd al druk was en het nu daardoor extra lastig is om afstand te houden. We zijn druk aan het puzzelen hoe je alle belangen van bewoners, winkeliers en horeca met elkaar verenigt in de beperkte ruimte die er is. Alles aan ideeën komt voorbij, van eenrichtingsverkeer voor voetgangers en/of auto’s tot een boulevard die ‘s avonds helemaal autovrij is zodat je daar dan terrassen kunt openen.

Maar op de tweede plaats ook omdat mensen nu eenmaal behoefte hebben om elkaar te zien. En als het dan ook nog eens heel mooi weer is zoals het was op Hemelvaartsdag dan weet ik wel waar het telkens te druk gaat zijn. We hebben in Oost heel veel mooie plekken aan het water die door veel mensen al gevonden zijn in de afgelopen jaren. Ik ga ze hier niet noemen want die bekende plekken zijn al een paar keer ontruimd wegens Zandvoort in juli achtige taferelen. Dus hou ik hier een pleidooi voor de prachtige plekken langs het Amsterdam-Rijnkanaal waar je in alle rust aan het water kan zitten en grote boten kan bekijken terwijl je meters ruimte voor jou en je gezelschap hebt. Of in het Diemerpark waar zat plekjes zijn waar je rustig kan zitten, of langs de Amstel en dan niet gelijk bij het Amstelstation, maar een stukje verder waar niet honderden mensen op een kluitje zitten. Ik vind het leuk om nieuwe plekken te leren kennen en houd me dus aanbevolen voor leuke tips en het helpt ook nog om een beetje de drukte te spreiden.

Dus ik zeg ontdek je plekje! En hou vol!