De zon werkte mee, de sfeer zat goed en het terras van The Hoxton Lloyd straalde in zomerse stijl. Gistermiddag luidde het hotel aan de Oostelijke Handelskade het terrasseizoen in met een vrolijke borrel vol bekenden, buren en nieuwe gezichten.
Onder geel-witte parasols, met frisse citroenen op tafel en een zwoel voorjaarsbriesje, ontvouwde zich een ontspannen en feestelijke bijeenkomst. ‘It’s time for us to be pouring the good stuff, and giving our terrace the moment it deserves’, stond in de uitnodiging – en daar bleef het niet bij. Rond de buitenbar klonk het gerinkel van glazen gevuld met frisse kombucha en kleurrijke cocktails. Op tafel verschenen hapjes in stijl: o.a. verfijnde blini’s met krab naast de oer-Hollandse bitterbal.
Pien, medewerker bij The Hoxton, vertelt enthousiast: ‘We vieren samen de lente en de zon. Met het salesteam organiseren we allerlei bijeenkomsten: vergaderingen, borrels, feestjes. Vandaag nodigen we onze vaste gasten, klanten, buren en influencers uit. Die buurtband vinden we belangrijk.’
Bezoeker Anna, die in Oost woont, geniet zichtbaar. ‘Wat een vrolijk feestje’, zegt ze terwijl ze tevreden om zich heen kijkt. ‘Laat de zomer maar komen.’
Het terrasfeest bracht meer dan honderd mensen samen en ademde de sfeer van stijlvol, zonnig en bovenal gezellig. The Hoxton heeft het seizoen geopend – Oost mag zich opmaken voor lange, zwoele avonden.