Home Overzicht Zwembaden weer open, maar heel beperkt

Zwembaden weer open, maar heel beperkt

0

Het is weer tijd om weer te zwemmen. Het Sportfondsenbad Oost en het Flevoparkbad gaan woensdag 20 mei weer open. Zomaar naar het zwembad gaan is er niet bij. Je moet vooraf een afspraak maken, want de zwembaden zijn beperkt open.

De zwembaden in Oost zijn weer open, maar het gaat allemaal anders dan gebruikelijk. De veiligheid van de bezoekers en medewerkers en de hygiëne in de accommodatie staat voorop. Het Sportfondsenbad biedt activiteiten aan voor bepaalde leeftijdscategorieën, banenzwemmers en zwemleskinderen. Daarbuiten mag steeds maar een beperkt aantal mensen zwemmen. Bovendien moet je je zwemkleding al aan hebben onder je gewone kleding. Douchen voor en na het zwemmen is er niet mogelijk.

Ook in het Flevoparkbad kan weer worden gezwommen. Zonder reservering kom er ook daar niet in. Reserveren kan voor een tijdsslot van een uur. Van dat uur mogen zwemmers drie kwartier het water in, daarna moet ruimte gemaakt voor de volgende groep zwemmers. Ter plekke omkleden kan, al adviseert het bad om thuis alvast zwemkleding aan te doen. ook douchen moet je thuis.

De vereniging Flevoparkbad, die veel activiteiten in het Flevoparkbad organiseert, is overvallen door de heropening. De vrijwilligers-coördinatoren waren druk bezig om het seizoen voor de vereniging op te starten. Het banenzwemmen wordt in ieder geval voorlopig gefaciliteerd door de gemeente en niet door de vereniging.

Dit zwemseizoen wordt hoe ook anders dan voorgaande jaren. Blijven hangen bij het zwembad na het zwemmen om bij te praten, koffie te drinken of even in de zon te liggen kan nu niet meer. De kiosk is gesloten. En geen activiteiten op het terrein van het Flevoparkbad zoals yoga, zwemloop en ontbijtzwemmen.

Het is wennen dat je vooraf moet reserveren en niet meer spontaan naar het zwembad kunt gaan om baantjes te zwemmen.

Reserveren bij Sportfondsenbad Oost of  telefonisch 020 665 0811.
Reserveren bij Flevoparkbad kan alleen telefonisch 020 692 5030