Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Glüh Weizen, een echt winterbiertje

Koken uit de Krat: Glüh Weizen, een echt winterbiertje

0
Penne bolognese met gehakt, spekjes, glüh-weizenbier van Gebrouwen door Vrouwen en Nieuw Zeelandse spinazie.

De Krat is deze week aangevuld met een Glüh Weizen van de zussen Tessel en Do de Heij. Oprichters van het biermerk ‘Gebrouwen door Vrouwen’. De dames kan gevoel voor timing niet worden ontzegd: in no-time vonden de fruitige en opgewekte speciaalbiertjes hun weg via de webshop, events, supermarkt en het eigen café in Amsterdam.

De dames brouwen biertjes met weinig hop en veel fruit en kruiden. Fris, toegankelijk en origineel. De Glüh Weizen is een echt winterbiertje, denk glühwein meets Weizen, maar dat begreep je natuurlijk al. Het is een donker witbiertje, waarin de kruiden van glühwein zijn verwerkt. Dat geeft zowel aan de bolognesesaus als aan de linzenstoof (vega) fijne diepte.

Mocht je, in verband met de minderjarigen aan tafel zonder alcohol willen koken (al verdampt het grootste gedeelte), gebruik dan appel- of druivensap en voeg wat glühweinkruiden toe, zoals een (half) kaneelstokje, kruidnagel en schil van een citroen of sinaasappel. Lekker wordt het sowieso!

Eet smakelijk! Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept| Het recept wordt je aangeboden door de Krat