Home Duurzaam Bewaarsmoezen kunnen echt niet meer!

Bewaarsmoezen kunnen echt niet meer!

0

Overal liggen afgedankte elektrische apparaten, ook wel e-waste genoemd. Ze hadden al lang ingeleverd kunnen worden voor recycling, maar het komt er vaak niet van. De leerlingen van Luka praktijkschool aan het Javaplantsoen gaan hun ouders en grootouders nu een handje helpen. Al die bewaarsmoezen kunnen niet meer.

De scholen gaan met een spannend luisterverhaal de leerlingen op weg helpen om thuis te gaan recyclen. De inzamelactie is onderdeel van een landelijke Wecycle campagne, waar scholen verspreid over heel Nederland aan deelnemen om de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten te stimuleren.

Jan Vlak, van Stichting Open, de organisatie achter Wecycle vindt het belangrijk om kinderen samen met hun ouders en grootouders te laten ontdekken dat zij makkelijk een bijdrage kunnen leveren aan de circulaire economie.

Mensen bewaren oude apparaten soms tegen beter weten in. Bij veel huishoudens staat een doos met kapotte of onbruikbare kabels en snoeren. Of ligt in een lade een fototoestel, telefoon of spelcomputer uit een ver verleden. Apparaten die je eens heel veel plezier bezorgden, maar nu niet meer worden gebruikt en ook niet meer gebruikt gaan worden.

Ook op zolders liggen apparaten die ooit veel geld hebben gekost, maar die nu eigenlijk nutteloos zijn geworden. Een cassettedeck of dvd-speler. De inzamelactie met scholen is een mooie extra manier voor mensen om hun afgedankte apparaten in te leveren, zodat de grondstoffen gerecycled kunnen worden.

Zoals bij voorgaande edities van de inzamelactie doneert Wecycle voor iedere deelnemende school een bedrag aan Stichting Jarige Job die verjaardagsboxen bezorgt bij jarige kinderen uit minderbedeelde gezinnen.