Home Overzicht Bio-theater wordt ‘in stukjes’ verkocht

Bio-theater wordt ‘in stukjes’ verkocht

0

De plaats waar het voormalige Bio-theater stond, is nu nog een open gat aan de Middenweg. In 2023 zal de open ruimte gevuld zijn met twaalf woonappartementen en zes ateliers op de begane grond die 300.000 tot 425.000 euro vrij op naam kosten. De bouw start begin volgend jaar.

De grootte van de appartementen varieert van 28 tot 47 m2. Op de begane grond is voorzien in een hoogwaardige horecaruimte. In de onderbouw komt er een fietsenstalling met eigen plekken en voor alle bewoners is er een gemeenschappelijke binnentuin.

De ontwikkelaar van het nieuwe woongebouw heeft het project ‘Bio-Theater’ genoemd. Op 13 januari 1930 opende het echtpaar Godefroa het Ooster Theater met de première van de film ‘Jeugd in nood’. In september 1936 sloten de Godefroa’s hun theater, waarna twee Duitse immigranten in november het theater weer openden als Bio. In januari 1975 sloot ‘de Bio’ die stond bekend om zijn muziekfilms. Al is de bioscoop verdwenen, films kijken kan straks weer wel. Maar dan alleen als je er woont en op je eigen tv.