Home Duurzaam BuurtBuik redt overgebleven voedsel van verspilling

BuurtBuik redt overgebleven voedsel van verspilling

0

Deze week staat van het tegengaan van voedselverspilling centraal. Tijdens de Verspillingsvrije Week worden de activiteiten van BuurtBuik in het zonnetje gezet. BuurtBuik redt overgebleven voedsel van verspilling en maakt er iedere maandag gezonde en gratis maaltijden van.

In 2015 is BuurtBuik Amsterdam Oost begonnen met koken voor de buurt en deelt nu iedere maandag tussen 17.00 en 18.00 uur gratis en gezonde maaltijden uit in de Elthetokerk in de Javastraat. Met groot succes. Al ruim voor tijd wachten mensen om een maaltijd mee te kunnen nemen. Vrijwilligers zijn op dat moment al druk bezig met de bereiding van de maaltijden.

Stadsdeelbestuurder Rick Vermin was bij de start van de Verspillingsvrije Week bij Buurtbuik aanwezig om te helpen met het bereiden en uitdelen van de maaltijden. Vaak is ook Eric Corton in de weer voor BuurtBuik Amsterdam Oost om maaltijden te maken voor zijn buurtbewoners.

Door corona gedwongen moet je de maaltijd nu ophalen bij Eltheto. Als straks de maatregelen niet meer nodig zijn dan kun je er weer aanschuiven en contact hebben met andere mensen.

De gezonde gratis maaltijden worden gemaakt met het geredde voedsel van winkeliers uit de buurt zoals Scharrelslager Cees de Bouter, groenteboer Holthuizen, de Volendammer Vishandel op de Middenweg, Aslan versmarkt en verschillende locaties van Odin en Marqt in Oost.