Home Overzicht De theatertalkshow gaat weer Dwars door Oost in de Jungle

De theatertalkshow gaat weer Dwars door Oost in de Jungle

0

Het mag weer. De maandelijkse theatertalkshow in de gezellige zaal van Jungle aan de Tweede van Swindenstraat pakt de draad weer op. Op donderdag 9 september is de vierendertigste editie van deze enige echte theatertalkshow van Oost. Met gasten uit Oost en interessante onderwerpen. Toegang gratis voor iedereen uit Oost.

De mensen van Dwars door de buurt hebben weer een aantal leuke onderwerpen op het programma van de talkshow gezet. De Rode loper op School is sinds jaar en dag een fenomeen in Oost. Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling – natuurlijk vanwege corona – organiseert de stichting de Kinderkunstbiënnale in de Centrale Oba op het Oosterdok. Machtelt van Thiel komt naar het Jungle theater om je te informeren over deze bijzondere activiteit. In oost-online kun je er alvast over lezen.

Een ander onderwerp dat steeds weer de gemoederen bezighoudt gaat over de megawindturbines. Nog steeds zijn er vragen als: hoe nodig zijn ze en hoe veilig? Stadsdeelbestuurder Rick Vermin die dit onderwerp in zijn portefeuille heeft, wordt er over aan de tand gevoeld.

Wonen voor iedereen is een heet onderwerp. Een nieuwe manier om (betaalbare) woonruimte te ontwikkelen is het opzetten van een woningcoöperatie. Dat gebeurt in Oost. De Nieuwe Meent is er een voorbeeld van met plannen om een woonflat te realiseren vlakbij station Science Park. Inti Mego weet er meer van en licht de plannen toe.

Het wordt een hete avond in de Jungle. Ook het basisonderwijs is voortdurend in het nieuws. Trix Derriks, tot voor kort directeur van de Piet Heinschool en op vele manieren betrokken bij het basisonderwijs, vragen we naar de stand van zaken.

En dat is nog niet alles. De muziek van de theatertalkshow wordt deze keer verzorgd door de vier mannen van the Bayou Mosquitos met echte Amsterdamse Americana. Ook hot!

Noteer het in je agenda: Theatertalkshow Dwars door Oost in de Jungle, op donderdag 9 september om 20.00 uur in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. De toegang is gratis.