Home Kunst Donkere dagen voor Amsterdam Light Festival, licht voor wandelaars

Donkere dagen voor Amsterdam Light Festival, licht voor wandelaars

0

Nadat de zon ondergaat in West is er ondanks de lockdown ’s avonds toch leven in Oost. De tiende editie van het light festival is dit jaar voor het eerst in het Oostelijk deel van het centrum. Celebrate Light: 10 years of Amsterdam Light Festival is een overzicht van de highlights in de afgelopen negen jaar. Wandelaars kunnen de hele avond genieten van de mooiste lichtkunstwerken.

Foto’s Erna Leussink

De lichtkunstwerken staan in de openbare ruimte. Dat betekent dat ze voor iedereen zichtbaar en toegankelijk zijn. De route is 6,5 km gaat door Oost en begint bij het Centraal Station. Via de Amstel en Plantage Muidergracht gaat hij weer terug via het Entrepotdok. De kunstwerken zijn verlicht van 17.00 tot 22.00 uur.

Wandelen langs de lichtkunst

Om de wandeling langs de kunst optimaal te beleven is er een digitale plattegrond, met de festivalroute en korte beschrijving van alle kunstwerken kun je downloaden voor 7,50 euro. De Celebrate Light Audiotour inclusief digitale plattegrond, met de festivalroute en korte beschrijving van alle kunstwerken kost 15,00 euro.

Stichting in zwaar weer

De stichting met passie voor lichtkunst verkeert in zwaar waar. Vanwege de lockdown zijn de gemaakte kosten voor de kunst niet meer gedekt. Het lichtkunstevenement valt buiten de garantieregelingen van de overheid en is volledig afhankelijk van partners, giften en donateurs. Het festival is een noodcrowdfunding gestart om de laatste 750.000 euro op te halen om de tiende editie te overleven en ook volgend jaar weer een lichtpuntje te zijn in donkere dagen.

Check Wandelen langs de kunstwerken