Home Kunst Kunst terug in metrostations Waterlooplein en Weesperplein

Kunst terug in metrostations Waterlooplein en Weesperplein

0
Cindy Bakker.

Inkijk is terug in twee metrostations. Tot begin 2018 ‘runde’ Polderlicht van John Prop en Loes Diephuis Etalagegalerie Inkijk in leegstaande (winkel)ruimtes in de metrostations Wibautstraat, Weesperplein en Waterlooplein. In twee metrostations kunnen reizigers als vanouds kunst weer kunst zien.

Toen de stations werden gerenoveerd liep het project af. Omdat deze ruimtes, afgezien van die in station Wibautstraat, nog steeds leegstaan is er opnieuw contact gezocht met het gemeentelijke vervoerbedrijf GVB en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Dat heeft erin geresulteerd dat project Inkijk tijdelijk kan worden vervolgd, te beginnen met exposities van Cindy Bakker en Bas Ruis.

Cindy Bakker toont objecten van verschillende materialen waarbij ze een elementaire vormentaal en dito kleurenpalet combineert met een monumentale, ‘opgeblazen’ maatvoering. Ze laat zich daarbij inspireren door verkeersborden, waarschuwingssymbolen en andere gebruiks-iconografie uit het dagelijkse leven. De objecten springen meteen in het oog: het is minimalisme dat ‘knalt’. Te zien in de Inkijk in metrostation Waterlooplein tot en met februari.

Bas Ruis.

Bas Ruis toont een aantal objecten die bestaan uit voor iedereen herkenbare huis-, tuin- en keuken- gebruiksvoorwerpen. Hij combineert of bewerkt deze voorwerpen zodanig dat hun oorspronkelijke functie danig onderuit wordt gehaald. De licht dadaïstische resultaten zetten en passant vraagtekens bij de soms absurde rotzooi die zoal te koop is, maar zijn toch vooral speels en kleurrijk en willen op de eerste plaats een glimlach opwekken. Te zien in de Inkijk in metrostation Weesperplein tot en met februari.