Home Overzicht Fietser zwaargewond na aanrijding met politieauto

Fietser zwaargewond na aanrijding met politieauto

0

Bij een aanrijding tussen een politieauto en een fietser op de Kamerlingh Onneslaan is een 26-jarige inwoner van Diemen ernstig gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De Rijksrecherche doet in samenwerking met de eenheid Midden-Nederland onderzoek naar het incident. 

Rond 18.00 uur was een politieagent in een opvallende politieauto onderweg naar een melding van een bedreiging met mes. Ter hoogte van de Kamerlingh Onneslaan vond een aanrijding plaats tussen het politievoertuig en een fietser. De politieagent verleende eerste hulp aan het aangereden slachtoffer en niet veel later was de ambulance ter plaatse om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren.

De Rijksrecherche doet – zoals gebruikelijk bij een incident waar een politievoertuig bij betrokken is – als onafhankelijke partij onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Dit doen ze in samenwerking met de Forensische Opsporing Verkeer van de eenheid Midden-Nederland. Zo onderzoeken zie het politievoertuig op sporen, stellen ze voertuigdata veilig om te bepalen welke signalen de politiebus voerde en met welke snelheid deze reed. Ook onderzoeken ze of één van de betrokkenen een rood verkeerslicht heeft genegeerd. De politieagent die het voertuig bestuurde wordt gehoord en neemt de recherche getuigenverklaringen mee in het onderzoek.