Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Bredewegfestival | Opera op straat

vrijdag 26 april om 21:00

Gratis

Deze bijzondere Opera is dit keer op het Oranje Vrijstaat Plein. Jaarlijks hoogtepunt van het Bredewegfestival, uitgevoerd door het talent van de Dutch National Opera Academy.

En voor jonge buurtgenoten is er de kindervoorstelling ‘Be Mozart’ op het Hogewegplein.

Opera is voor velen ‘hoge cultuur’, kunst met een grote K. Het is ook een van de meest complexe kunstvormen met grote impact op de emoties: een meeslepende mix van de grote thema’s van het leven, drama, theater, en vormgeving. Opera is ook een levende kunstvorm, in de voorhoede van de internationale kunst- en cultuurwereld. Toch is opera door die onderdompeling in ervaringen en emoties ook een zeer toegankelijke kunstvorm, populair bij een breed publiek van alle tijden. Ook wie voor het eerst opera live hoort en ziet, wordt al snel meegevoerd.

Daarom wordt juist het Bredewegfestival – het multiculturele buurtfeest op Koningsdag in Amsterdam-Oost dat jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers trekt – geopend met de Opera Op Straat. Een productie die in meerdere opzichten uniek is. Want dankzij de samenwerking met een aantal culturele partners, Stadsdeel Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst en cultuurfondsen ervaart het brede publiek aan de vooravond van het Festival de top op operagebied. Zo maar op straat, voor iedereen toegankelijk!

Gegevens

Datum:
vrijdag 26 april
Tijd:
21:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oranje-Vrijstaatplein
Oranje-Vrijstaatplein 1093 NG + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.