Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Canto en Karmit. In het Muziekgebouw

donderdag 11 april om 20:15

€43,00

De Nederlands-Israëlische Karmit Fadael maakte afgelopen jaren indruk met haar voldragen, oorspronkelijke muziek. Nu heeft ze een nieuw vioolconcert geschreven voor de avontuurlijke violist Pieter van Loenen én het Noord Nederlands Orkest – een beetje een thuiswedstrijd voor Fadael, die opgroeide in Friesland. Het orkest combineert Fadaels werk met muziek van de prominente Zweedse componist Anders Hillborg en de inmiddels legendarische Canto Ostinato van Simeon ten Holt: het belooft een meeslepend concert te worden.

Karmit Fadael omschrijft zichzelf als ‘emotioneel, koppig, rationeel maar ook kalm’, en zegt erbij dat je die eigenschappen terug kunt horen in haar muziek. In haar orkestwerken valt ook telkens een etherische klankschoonheid op. Ten Holt componeerde zijn Canto Ostinato in de jaren 70, nadat hij avant-gardistische componeertechnieken had afgezworen. Sinds de première in 1979 veroverde het werk talloze harten, en nog altijd maakt het ongewoon emotionele reacties los.

Uitvoerenden
Noord Nederlands Orkest
Eivind Gullberg Jensen dirigent
Pieter van Loenen viool

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Thea Derks?
20.15 uur |Grote Zaal |Hoofdprogramma
Anders Hillborg Mantra – Elegy
Karmit Fadael my partner my enemy my voice (wereldpremière)
Simeon ten Holt Canto Ostinato (bew. Anthony Fiumara)
€ 43,00 | € 34,50 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 11 april
Tijd:
20:15
Kosten:
€43,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.