Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Kaas zonder koe. In Pakhuis de Zwijger

maandag 15 april om 20:00

Gratis

Het lijkt op het brouwen van een biertje, maar dan is het eindproduct een romige brie of bijvoorbeeld een pittige stilton. Startups als Those Vegan Cowboys proberen de koe te vervangen door een roestvrijstalen exemplaar dat van gras kaas moet maken die biologisch identiek is aan het origineel. Geen cashew-camembert dus maar échte kaas.

Deze nieuwe voedselproducten zijn in potentie goedkoper, voedzamer en minstens zo lekker als de huidige dierlijke etenswaren. En ze bieden bovendien een oplossing voor bijna alles wat er mis is met de huidige manier van voedsel produceren. Stikstof, dierenleed, ontbossing voor veevoer, zoönose, methaanuitstoot, antibiotica-resistentie: het kan allemaal verleden tijd zijn. Bovendien kan precisiefermentatie een kwart (!) van het wereldwijde landoppervlak, dat nu nog voor grazend vee wordt gebruikt, teruggeven aan de natuur. Niet voor niets wordt het door experts onze beste kans genoemd om de klimaat- en biodiversiteitscrisis op te lossen. Toekomstmuziek? Integendeel: deze superkazen liggen al in het schap. Althans, in de VS. Want Europa ligt nog dwars. In het eerste programma van deze nieuwe serie verkennen we het veld: wie zijn deze voedselbrouwers en wat houdt hun tegen?

Gegevens

Datum:
maandag 15 april
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.