Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Met Dj Oscar op tour Wie Danst is Vrij. Clubcultuur. In Stadsarchief Amsterdam

zaterdag 2 maart om 12:00 tot 17:00

DJ Oscar neemt je mee op een persoonlijke tour door de tentoonstelling Wie Danst is Vrij. Clubcultuur in Amsterdam van 1980 tot nu in Stadsarchief Amsterdam. Kom naar het Stadsarchief en ontdek de geschiedenis van de Amsterdamse clubcultuur door de ogen van DJ Oscar.

Oscar Smit begon zijn DJ-carriere in 1980. Hij was het grootste deel van de jaren tachtig een resident-DJ in Mazzo, in die tijd een belangrijke new wave club. Ook draaide hij regelmatig in The Fizz en Paradiso. Tegelijkertijd werkte hij in de platenwinkel Boudisque, een invloedrijke leverancier van platen voor veel danceliefhebbers en was hij lange tijd redacteur bij het modieuze blad Vinyl, waar hij een van de eersten was die maandelijks, onder de naam Grandmaster O, over dance schreef.

Eind jaren tachtig ruilde hij zijn DJ-bestaan in voor werk bij diverse kleine platenmaatschappijen. Intussen zag hij, zonder achter de draaitafels te staan, House opkomen. Hij maakte als bezoeker de eerste housefeesten mee en kwam vanaf de oprichting regelmatig in de RoXY. Intussen is hij alweer zo’n twintig jaar actief als DJ Oscar, vooral in kleinere settings als de Nieuwe Anita, Sissi’s Expo of Paradiso.

Meld je snel aan via [email protected], er is plek voor 15 mensen per ronde. Wees er snel bij, want vol is vol!

Verzamelen bij de welkomstbalie in de hal van Stadsarchief Amsterdam

Kosten € 3,00 + entree tentoonstelling (betalen bij de kassa)

Gegevens

Datum:
zaterdag 2 maart
Tijd:
12:00 tot 17:00
Series:
Activiteiten Categorie:

Locatie

Stadsarchief
Vijzelstraat 32 1017 HL + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.