Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Ravel Remix met Para One x Alexandre Tharaud. In het Muziekgebouw

zaterdag 2 maart om 20:15

€32,00

Dj/producer Para One is sleutelfiguur in de eigenzinnige Franse dance-scene die giganten voortbracht als Daft Punk en Boys Noize. Pianist Alexandre Tharaud is gepassioneerd voorvechter van de vroegmoderne Franse klassieke muziek van onder anderen Maurice Ravel en Erik Satie. Samen werpen zij nieuw licht op composities van Ravel, in een zinderende ononderbroken live-performance.

Net als Tharaud laat ook Para One zich moeilijk classificeren. Zijn roots liggen in klassieke hiphop en elektronische muziek. Hij produceerde voor de populaire Franse rapgroep TTC en legendarische labels als Big Dada en Ed Banger. Ook maakte hij filmmuziek, o.a. voor de succesvolle regisseur Céline Sciamma. Op zijn meest recente album Machines of Loving Grace (2021) klinken invloeden van anime soundtracks, Bulgaarse volksmuziek, Indonesische gamelan, Steve Reich en Detroit techno.

Uitvoerenden
Para One elektronica
Alexandre Tharaud piano

Programma
Muziek van Maurice Ravel

€ 32,00 | € 25,50 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 2 maart
Tijd:
20:15
Kosten:
€32,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.