Op de eerste dag van het nieuwe jaar staan op het strand van IJburg naar verwachting honderdvijftig mensen klaar om het water in te springen en het nieuwe jaar fris te starten. Het stand van IJburg is een van de 125 plekken in Nederland waar op 1 januari duizenden dappere helden het water in plonsen.

De weersverwachting voor Nieuwjaarsdag ziet er prima uit. Het wordt ongeveer 13°C, met een gevoelstemperatuur van 7°C en een watertemperatuur van 5°C en er zal wat regen vallen. Echt koud is het dus niet en het lijkt een ideale gelegenheid om zo’n Nieuwjaarsduik te ervaren.

Op strand van IJburg staan de vrijwilligers van de Amsterdamse Reddingsbrigade, De Japanner en Vrijland klaar om deelnemers te voorzien van koffie, thee, warme chocomel en een heerlijke kom snert en een warme muts. Immers, Unox, is al bijna 25 jaar verbonden aan de Nieuwjaarsduik, deelt de iconische oranje mutsen en warme erwtensoep uit.

Je kunt ook meedoen aan de Nieuwjaarduik op IJburg. Je moet je wel tevoren aanmelden via www.amsterdamsereddingsbrigade.nl. De eerste duik is om 14.00 uur. Er zal in meerdere starts. De Nieuwjaarsduik IJburg is helemaal gratis!