Home Indische Buurt Indische Buurtportret van fotograaf Boris groeit

Indische Buurtportret van fotograaf Boris groeit

0

De deur van een van de poorthuisjes in de Molukkenstraat staat open. Een tijdje geleden keek je naar binnen bij de Haak-In, maar dat is verleden tijd. In de huisjes gebeuren onder regie van Civic steeds weer andere, vaak onverwachte bijzondere dingen. Nu is fotograaf Boris Suyderhoud er met enige ongeregelde regelmaat te vinden voor zijn project het Buurt Portret. Hij wil daarvoor zoveel mogelijk buurtgenoten fotograferen. Rond de huisjes is er al resultaat te zien: Tientallen portretten van mensen uit de buurt.

‘Wordt ook onderdeel van het buurtportret. Laat je gratis fotograferen in de huisjes aan de Molukkenstraat en neem een fotoprint mee naar huis.’ Deze tekst wekt passanten op binnen te stappen voor een foto en onderdeel te worden van het Indische Buurt portret.

Boris woont om de hoek in de Javastraat en vindt het leuk om als fotograaf ook iets voor de buurt te doen. En met succes. Zojuist heeft een buurman geposeerd en kijken ze tevreden naar het resultaat. Boris drukt de foto meteen twee keer af. Een is voor de buurman en de ander is bestemd voor het hek waarop zijn foto een plaatsje krijgt bij de andere foto’s. Het buurtportret groeit.

Afgelopen zondag was de pop-up fotostudio geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Deze maand zal Boris nog een paar keer z’n deur openen. In ieder geval op vrijdag 7 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Kijk verder op de deur voor meer informatie.

Heb je een buurtinitiatief voor het gebruik van de huisjes? Mail [email protected].