Home Eten&Drinken Koken met de Krat: IJsberg bowl met Mexicaanse bonensalade en gebakken gekruide...

Koken met de Krat: IJsberg bowl met Mexicaanse bonensalade en gebakken gekruide kippendij

Deze week bij de recepten: een kijktip! Waarschijnlijk geheel overbodig, want als je erg van koken houdt kan de serie Chef’s Table van Netflix je bijna niet zijn ontgaan. De serie, inmiddels bezig aan seizoen 6, portretteert beroemde chefs van over de hele wereld. De makers hebben de serie met zoveel liefde gefilmd, dat je niet anders kan dan naar de keuken rennen als je uitgekeken bent.

Een van de meest indrukwekkende afleveringen vonden wij die over Christina Martinez, chef en eigenaar van de South Philly Barbacoa. Christina, afkomstig uit Mexico, verkoopt lamstaco’s en quesedilla’s vanaf 5 uur ’s morgens: de tijd dat de Mexicaanse gastarbeiders en andere illegale immigranten aan het werk gaan. Die openingstijd is veelzeggend; Christina -al is ze nog zo’n beroemde chef- heeft ook geen papieren en in theorie kan ze elk moment het land uitgezet worden. Over die strijd voor het bestaan van alle immigranten gaat de aflevering ook, de fluweelzachte tortilla’s brengen troost. De Mexicaanse bonensalade van deze week maakten we met Christina in gedachten. Buen provecho!

Het recept | Recept Vegavariant Het recept wordt je aangeboden door de Krat

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here