Home Eten&Drinken Koken met de Krat: mooie herinneringen

Koken met de Krat: mooie herinneringen

0

Mijn vriendin Eefje was oprichter van de Krat. Het mooiste wat ik met haar deelde, was het Frankrijk van onze jeugd. Allebei brachten we als kind onze vakanties door in de Morvan, waar de lucht schoner was dan waar ook ter wereld, en de markten vol lagen met wat het land te bieden had.

Ik denk dat ons beider passie voor eerlijk en lekker eten daar begonnen is. Voor de Krat volgde Eefje die passie, wilde ze puur en smaakvol combineren. Ze zocht het bij boeren, legde de nadruk op groentes, en ontwikkelde de meest heerlijke recepten.

Sinds Eefje’s overlijden help ik zo nu en dan in de Kratkeuken met het ontwikkelen van nieuwe recepten. Het is fijn op die manier dichtbij Eefje te blijven. We hadden het eindeloos over eten, ze wist me altijd te inspireren. En dat doet ze nog. Een betere wereld begon bij Eefje. Vanuit die gedachte heb ik mijn nieuwe kookboek gemaakt, Eva’s keukenkast.

Deze week komen alle recepten in de Krat uit mijn boek. Mocht er een glaasje bij gedronken worden: proost, op Eefje!

Het recept | De vega variant | Het recept wordt je aangeboden door de Krat