Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Bietensoep

Koken uit de Krat: Bietensoep

0
Gekruide gehakt pie met Marokkaanse bietensoep en sla met roodlof en venkel.

In India wordt er in de regel gekookt volgens de ayurvedische voedingsleer. Ayurveda – een leer om te komen tot een gelukkig leven – gaat uit van drie basisenergieën: vata, pita en kappha. Het voert te ver voor dit stukje, maar die energieën zeggen iets over je constitutie.

Eenvoudig gezegd: ben je slank of wat forser gebouwd, heb je veel of weinig slaap nodig, houd je van de winter of de zomer. Het mooie aan deze leer is dat die ook praktische adviezen kent. Als je een kouwelijk type bent, is het bijvoorbeeld niet verstandig om veel gekoeld water te drinken.

Alle voedingsmiddelen zijn in te delen volgens de drie energieën en zo kun je voeding kiezen die het best bij je past.

Voor deze gure en katerige dagen wilden we jullie verwennen met recepten die relatief weinig werk zijn en je een hart onder de riem steken. Zo krijgt de bietensoep een enorme oppepper van de steranijs die je meekookt. De smaak is zo krachtig en verwarmend dat ‘ie de guurste wind trotseert. Als de soep opstaat: pie in de oven en klaar is Kees. Heel makkelijk, goed voor alle energieën!

Eet smakelijk, Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat