Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: bimi uit het Westland

Koken uit de Krat: bimi uit het Westland

0
Bimi en koolrabi met romige hazelnoten-dragonsaus en volkoren basmatirijst.

Veel van de gesprekken op het Krat-kantoor -tegenwoordig de Krat zoommeetings- gaan over eten. Niet alleen over welke groenten er verkrijgbaar zijn en aanverwante zaken, maar vooral over gerechten. Het is niet overdreven om te zeggen dat we eigenlijk altijd over gerechten nadenken. Als we boodschappen doen, als we restjes over hebben van het proefkoken, als we onze keukenla legen.

Als we in de boekhandel staan. Hoe vaak we ook zeggen, niet nóg een kookboek, we zijn weerloos.

Er zijn een aantal koks in het bijzonder, die ons inspireren. De oude liefde voor Jamie Oliver verdwijnt niet. Wat zouden we moeten zonder Ottolenghi, en zijn smaakexplosies? Yvette van Boven die culinaire trots haalt uit het gebruik van restjes. En last but not least, de koningin van de groenten: Mari Maris. Deze week een gerecht dat is gebaseerd op een recept uit haar kookboek ‘Pluk de dag’. We vielen meteen voor de hazelnootroomsaus, toen we het lazen. Geloof ons: die smaakt nóg beter dan hij klinkt.

Mari Maris gebruikt bimi, en meestal heeft die in een vliegtuig gezeten. Maar deze bimi komt gewoon uit het Westland. Zijn we trots op!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat