Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Bonen en peulen

Koken uit de Krat: Bonen en peulen

0
Recept: Groene bonensalade met slavink en gebakken nieuwe aardappeltjes

In de zomer gaan wij ons graag te buiten aan bonen. Ze zijn lekker, vol vitamines en andere voedingsstoffen, daardoor ook een prima vleesvervanger. Nou zijn er vele groenten die onder die naam door het leven gaan.

Je kunt een onderscheid maken tussen echte bonen en peulen. Van de sperzieboon bijvoorbeeld, eet je de peul. Zou je die door laten groeien dan vind je binnenin de peul een nierboon, in Amerika wel bekend onder de kidneybean. De doperwt is een echte boon. Tuinbonen zijn echte bonen, de snijboon is weer een peul. Sugarsnaps en peultjes zijn de onrijpe peulen van de doperwt, en sperziebonen vind je ook onder de naam sla- of prinsessenbonen.

Nog wat fijne kneepjes: een scheutje melk houdt de kleur van tuinbonen fris, bij grote tuinbonen loont dubbeldoppen de moeite. Voeg geen zout toe aan tuinbonen en doperwten, dan worden de schilletjes stug. In ieder geval: zomer is de tijd waarin bonen hun shine pakken en ze stralen dan ook in een frisse bonensalade in de Krat.

Eet smakelijk! Inger Boxsem en het team van de Krat.

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat