Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: De yacon is er weer!

Koken uit de Krat: De yacon is er weer!

0

Hij is er weer… de yacon. Een paar jaar geleden introduceerde teler Wiel van de Bool ons bij de yacon, oorspronkelijk net als quinoa afkomstig uit de Andes en omstreken. Op dat moment nog een relatief onbekende groente. Inmiddels hebben we hem al een paar keer in de Krat gehad, dus bij velen moet de yacon inmiddels een belletje doen rinkelen (en sommigen zijn er grote fan van!).

Deze knol ziet eruit als de gronderige versie van bataat, maar smaakt geheel anders. Apple of the earth, wordt de knol wel genoemd, of grond- of appelwortel. Zonder schil is de yacon doorschijnend lichtgeel en geeft een lekkere snap als je hem breekt. De lichtzoete smaak komt door de hoeveelheid inuline, dat ook bijvoorbeeld in aardpeer zit. Erg gezond: deze ‘zoetstof’ veroorzaakt geen bloedsuikerwisselingen.

Yacon is rauw lekker in de yoghurt, of in plakjes in een salade. Wij merkten dat als je de yacon mee warmt, die heel goed smaken opneemt, zoals in de kruidige zuurkoolschotel.

Eet smakelijk! Inger Boxsem en het team van de Krat.

Het receptVega recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat