Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Donna Hay

Koken uit de Krat | Donna Hay

0

Aan de brainstormtafel bedenkt het kookteam de weekmenu’s voor de maaltijdboxen. De receptideeën ontstaan uit onze fantasie en ervaring gecombineerd met ons ‘smaakcombinatiegeheugen’. De eisen aan een maaltijdbox zijn talrijk en veelvormig, we tellen er met gemak vijftien verschillende.

Zo willen we alleen groenten van het seizoen, liefst minimaal tweehonderd gram per persoon, variatie in koolhydraat- en eiwitbronnen (en voldoende daarvan in elke maaltijd), verschillende keukens, variatie van week naar week, goede mix tussen simpel en ingewikkelder en tussen klassiek en vernieuwend, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het heeft dus nauwelijks zin om al bestaande recepten als leidraad te gebruiken, de meesten voldoen niet aan de randvoorwaarden. Dit neemt niet weg dat we zeer schatplichtig zijn aan een aantal koks, daar halen we zeker inspiratie! De onvolprezen Jamie Oliver, Yotam Ottolenghi en Claudia Roden kwamen vaker voorbij, vandaag doen we een shout out naar Donna Hay.

Zij heeft de kookboekenwereld voorgoed beïnvloed toen ze haar entree maakte aan het begin van deze eeuw. Haar vederlichte en zomers gefotografeerde recepten veranderden het uiterlijk van vrijwel alle kooktijdschriften en -boeken, wereldwijd. Niet voor niets benoemde de International Gourmand Awards haar tot de Magnificent Seven van kookboekenauteurs. De dressing bij de penne met pompoen en (vega)spek is op een recept van Donna geïnspireerd, en inmiddels een vaak terugkomende klassieker binnen onze maaltijdboxen.

Wij buigen voor haar.

Inger Boxsem en Het Crisp Weekboxteam

Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door de Krat