Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Extra verwend met brioche

Koken uit de Krat: Extra verwend met brioche

0
Recept: Kalfs-lamsburger op brioche met tomaten-koolrabisla en geroosterde courgette en krieltjes

Aan de schappen in de supermarkt te zien is iedereen in Nederland aan het bakken geslagen; bloem en zelfrijzend bakmeel zijn al weken nauwelijks verkrijgbaar. Dat zien we ook op onze tijdlijn, die wordt opgefleurd door foto’s van knapperige koekjes en knisperende broden. Het is doodzonde dat er nog geen geurbeeld bestaat, het water zou ons in de mond lopen.

Wat het brood betreft: we zijn dol op alle broden die onze bakkers bakken, maar deze week worden we extra verwend. Voor de (ook al smakelijke) hamburgers bestelden we luxueuze briochebroodjes bij de Veldkeuken, een geweldig(e) restaurant en bakkerij in Amelisweerd.

Oorspronkelijk wordt brioche gebakken in een geschulpte vorm, met een bolletje erbovenop, waardoor het broodje iets kreeg van een tuimelaar. Voor de hamburger voldoet een eenvoudige bol. Van vorm dan: brioche is kleurrijker, romiger en iets zoeter dan ‘gewoon’ brood. Dat komt door de toevoeging van ei en boter. Die zorgen er ook voor dat brioche heel licht en luchtig is, eigenlijk lijkt het meer op cake dan op brood. Met zo’n broodje til je je hamburger in een handomdraai naar een culinair niveau.

Bon appetit! Inger Boxsem en het team van de Krat.

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat