In de top vijf van meest gegeten producten ter wereld is het ei een vaste waarde. Geen wonder, het is een diamant in de keuken. Het ei is veelzijdig, rotsvast in voedingswaarden en straalt tijdens elke maaltijd; of het nou ontbijt, lunch of diner is. En gelukkig een stuk minder kostbaar.

Eieren zijn supergezond en voedzaam: een exemplaar bevat zo’n zeven gram eiwit en veel vitamines, waaronder A, B2, B12 en D. Mineralen als ijzer, seleen, fosfor en zink zorgen voor onder meer voor gezonde botten en een goede weerstand.

Waarschijnlijk ben jij ook opgevoed met het idee dat je niet meer dan twee à drie eieren per week mag eten. Dat zou een slechte invloed hebben op je cholesterol, maar uit steeds meer onderzoeken blijkt dat dat niet klopt. De officiële instanties lopen nog een beetje achter op de wetenschap.

Tot slot zijn eieren een uitstekende vleesvervanger. Zo kun je een eiergerecht met een Oosterse twist maken. Gebruik hierbij kerrie en veel verse kruiden. Vergeet voor de extra touche het soja-mayodipje niet!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door de Krat