Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Italiaanse keuken is snel, bedrieglijk eenvoudig en altijd...

Koken uit de Krat: Italiaanse keuken is snel, bedrieglijk eenvoudig en altijd lekker

0

Als het aankomt op zomer-eten is de Italiaanse keuken naar onze bescheiden mening met afstand de winnaar. Maar we zijn terughoudend met vliegen, willen niet met mondkapjes door Napels dwalen of na een week weer terug naar huis, omdat het virus opvlamt. Dus: voor alle Nederkampeerders, balkonzonners en thuisblijvers stopten wij Italië in de Krat.

De Italiaanse keuken is snel, bedrieglijk eenvoudig en altijd lekker, mits je het eerste gebod van de Italiaanse keuken gehoorzaamt: gij zult goede producten gebruiken. Die kunnen alleen maar uit Italië komen, denken ze daar, maar hoe verrassend het ook is; genoeg geweldige Nederlandse ingrediënten waarmee je klassiekers als insalata caprese, pizza en pesto bereidt. Onder andere een Italiaanse worst komt van Snuyters, waar bijzondere varkens in gezellig groepsverband in de aarde wroeten en de mozzarella van Buffalo Farm Twente. Voor Parmigiano hoef je geen 1200 kilometer te rijden: de overjarige kaas van ‘De lekkerste kaas’ is ook om je vingers bij af te likken.

Allora, tutti a tavola! Het team van de Krat en Inger Boxsem

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat