In geen ander land weten ze raad met onze grauwe erwten, of, om het aantrekkelijk te laten klinken: kapucijners of raasdonders. Traditioneel worden kapucijners vaak geserveerd als Captains Dinner, of ook wel ‘Hollandse rijsttafel’. Dit vanwege de vele kleine gerechtjes die samen een maaltijd vormen.
Als basis kapucijners natuurlijk, die dan vaak begeleid worden door zure uitjes, uitgebakken spekvet of saucijzenworst, en piccalilly, niet te vergeten. Hoewel kapucijners voornamelijk in de zomer worden geoogst, eten wij ze vooral in de winter. Misschien toch omdat ze vooral gedroogd en als conserve te krijgen zijn? In Nederland worden ze bijna niet meer verbouwd, bij de Krat is het al bijna ondoenlijk om ze vers te krijgen. De kapucijners díe dus geoogst worden verdwijnen bijna allemaal achter glas. Velderwtjes heten ze dan soms, het blijft tenslotte familie. Wij eten ze deze week minder traditioneel, maar wel met de heerlijke piccalilly van Kesbeke, een geweldig familiebedrijf uit Amsterdam.
Eet smakelijk! Inger Boxsem en het team van de Krat.
Het recept| Het recept wordt je aangeboden door de Krat