Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Maaltijd voor een ander

Koken uit de Krat: Maaltijd voor een ander

0

Het Rode Kruis Amsterdam vroeg of De Krat een campagne van ze wilden ondersteunen. Een campagne over voedselnood. Al luisterend schoten onze gedachten naar vluchtelingenkampen in Griekenland, de bewoners van het ontplofte Libanon, maar nee, dit was een campagne in Nederland.

De coronacrisis bracht een hoop verborgen armoede aan het licht. Het Rode Kruis was geschrokken van de stijging van het aantal klanten voor de Voedselbank en ze had geconstateerd dat er in grote steden rijen stonden voor buurthuizen die warme maaltijden uitdeelden. Rijen vol alleenstaande moeders die hun baan waren kwijt geraakt, vluchtelingen, daklozen en arbeidsmigranten die voor te weinig geld groenten oogsten. Het leven in Nederland is voor sommige mensen keihard.

Voor die mensen voert het Rode Kruis Amsterdam een campagne: doneer 2 euro voor een warme maaltijd. Als Amsterdams foodbedrijf ondersteunen wij hun campagne van harte. Voor de stad, voor ons samen. Iedereen heeft toch recht op een goede warme maaltijd? Voor donaties de qr-code of www.actievoorrodekruisamsterdam.nl

Inger Boxsem en Het team van de Krat #MaaltijdVoorEen Ander

Woon je niet in de stad? Misschien zijn er soortgelijke projecten of acties waar je aan mee kunt doen. En doneren kan altijd.