Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Mosselen

Koken uit de Krat: Mosselen

0
Recept Mosselen met geroosterde Beemster Valery en frisse salade.

Van alle vis, schaal- en schelpdieren zijn mosselen misschien wel de meest duurzame. Ze worden duurzaam gekweekt en beheerd en van overbevissing is geen sprake. Bovendien houden mosselen de zee schoon en halen ze daar hun voedsel uit. Zo is de CO2-uitstoot van de mossel zes keer lager dan bij kip en garnalen en maar liefst acht keer lager dan bij rundvlees. Mosselen eet je dus met een gerust hart!

Op de Viswijzer kun je dit trouwens checken voor alle vis. De vissen zijn ingedeeld in groen, oranje en rood. Heel simpel: als de vis rood is, kun je die beter (even) laten liggen. De slimme en duidelijke tool wordt beheerd door Good Fish, een platform dat streeft naar 100% goede vis in 2030.

Nog even iets anders belangrijks: mosselen zijn zo lekker! Naturel, op z’n Vlaams, Thaïs, Frans, altijd even bevredigend, gezond en licht verteerbaar voedsel. Bovendien hoef je de moderne mosselen, door de verpakkingstechniek, niet meer schoon te maken. Ze liggen dus zo in de pan en staan in no-time op tafel!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat