Een van de Krat-moeders had ooit een moestuinperiode. Spannend, wel. Voor we knapperige kropsla konden eten moesten we wel eerst de aarde, slakken en wormen er vanaf wassen, een klusje waar we van gruwden. Wel weer leuk was de sla uitslaan.

De vergiet waarin we dat deden had de vorm van een mandje: slabladeren erin, de hengsels bij elkaar pakken en zo hard als je kon cirkels draaien met je armen; voilà: slacentrifuge à la main. In het seizoen aten we soms wekenlang courgettesoep, en courgettetaart en gebakken courgette en gevulde courgette…

Sperziebonen waren er ook in overvloed. Op een of andere manier vonden we dat altijd heerlijk, omdat de Krat-moeder er blijkbaar zoveel lekkere varianten mee wist te maken. Wat dacht je van deze sajoer boontjes? Sajoer is een Indonesisch, enigszins nat groentegerecht. Voor de sajoer boontjes fruit je ui met knoflook, sambal badjak, laos, gember, koriander en kokosrasp. Wat ketjap en bouillon maakt de saus helemaal af. Beetgare sperziebonen erdoor en je hebt een heerlijk groentegerecht dat zich voegt naar elk weertype.

Selamat makan,
Het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door de Krat