Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Schorseneer

Koken uit de Krat: Schorseneer

0
Recept: Risotto met schorseneren, roodlof en kabeljauwstukjes.

Drs. P. was het pseudoniem van Heinz Polzer (1919-2015), een begenadigd Nederlands tekstschrijver die absurde humor aan een feilloos ritmegevoel paarde. Polzer zag er geen heil in zijn of andermans zielenleven te bezingen: bij voorkeur koos hij onderwerpen die ver van hem af lagen, zoals in zijn beroemde nummer Dodenrit (Trojka hier, trojka daar).

In de jaren tachtig schreef hij liedjes voor een programma over land- en tuinbouw, waarvan er een beslist een klassieker werd.

Rampen bedreigen het menselijk leven
Koolraap lof schorseneren en prei
Waar zijn geloof hoop en liefde gebleven
Koolraap lof schorseneren en prei

Polzer stierf in 2015 en we hopen dat iedereen zijn naam nog kent, maar wat u zegt, roem is vergankelijk. Hij schreef in ieder geval een mooie ode aan de schorseneer. Niet schrikken: gewoon goed afborstelen onder een stromende kraan en keukenhandschoenen aan doen bij het schillen, dan is het klusje zo geklaard. Zet voor een goed humeur de Spotifylijst drs. P. erbij op.

Ps. Voeg een el azijn of citroensap toe aan het kookwater, anders verkleurt de schorseneer.

Eet smakelijk! Het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat