Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Soto rawon

Koken uit de Krat: Soto rawon

0

Wie de ‘soto rawon’ uit de Krat kookt moet stevig in zijn of haar schoenen staan. De geur en smaak van deze soep brachten ons al bij het fruiten van de boemboe in Aziatische sferen.

We verlangden opeens hevig naar T-shirts in een rugzak vouwen, een hostel uitzoeken voor de eerste nachten van de reis, een vaccinatie halen voor iets plezierigs, klamme nachten en volle markten. Ach, dat was een andere tijd, waarin alle hoeken van de wereld bereikbaar leken. Maar niet getreurd: met de boemboes van Bart en Jojo (van Bartje Boemboe) kunnen we in ieder geval reizen in ons hoofd.

Overigens, voor we de kenners van de Indonesische keuken voor de deur hebben bij de Krat met een spandoek: soto rawon is een Indische soep uit Soerabaya die oorspronkelijk getrokken wordt van rundvlees. Heerlijk, daar niet van. Maar Jojo is, geheel volgens de tijdgeest, aan het experimenteren met vegetarische varianten voor gerechten die in de oorsprong met vlees worden gemaakt. Ze was heel enthousiast over haar vegetarische versie van soto rawon en de Krat kon dat alleen maar delen.

Selamat makan! Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat