Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: The Gaza Kitchen,

Koken uit de Krat: The Gaza Kitchen,

0

Al lange tijd ligt bij ons op kantoor een kookboekje genaamd The Gaza Kitchen. Deze kregen wij cadeau in de tijd dat wij producten die over waren na het inpakken van de kratjes, naar een kantoorpand in de buurt brachten, met vooral Syrische asielzoekers. Dat huis is inmiddels niet meer, hopelijk vond iedereen een goede plek.

Het kookboekje viel tijdens een brainstorm open op een bladzijde met een foto van zomerpostelein. Dit inspireerde ons tot een heerlijke zomerpostelein stoof The Gaza Kitchen, met het volgende begeleidende verhaaltje (in het Engels).

Rijla, or baqla – purslane – in English- is a small leafed succulent plant found growing through sidewalks around the Mediterranean (and elsewhere). It is a favorite of the falahin from the Gaza district. Many remember eating purslane during the Palestinian exodus: ‘We would find it growing between the bushes where we hid, and for a long while it’s all we survived on’, explained Um Ibrahim. ‘Considered a weed by most, purslane is chock full of vitamins and minerals’.

Op je gezondheid dus! Het team van de Krat en Tessa Venker

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat