Home Kunst Kunstenaarsvereniging Sint Lucas laat zich zien in de Bagagehal

Kunstenaarsvereniging Sint Lucas laat zich zien in de Bagagehal

0

In een wereld waar kunst zelfs met behulp van algoritmes wordt gemaakt, is de vraag wat een kunstwerk uniek maakt actueler dan ooit. Ruim vijftig kunstenaars van Sint Lucas tonen hun werk met unieke visie op de jaarlijkse overzichtstentoonstelling in de Bagagehal. 

Volgens filosoof Paul Crowther ontstaat de uniekheid in kunst vanuit een interne relatie tussen de visie van de kunstenaar en het kunstwerk. De nieuwe overzichtstentoonstelling ‘Lucas laat zich zien’ exposeert de unieke visie van ruim vijftig kunstenaars in het weekeinde van 10 tot 12 november.

Bij bezoek aan de tentoonstelling kun je je laten inspireren door een breed scala aan artistieke uitingen, variërend van schilderijen tot beeldhouwkunst, van traditionele technieken tot mixed media, van fotografie tot media-installaties. Bovendien worden er ook ‘Art Walks’ onder leiding van een deskundige gids georganiseerd. Naast de leden van Sint Lucas, heeft de vereniging via een open call aanstormend talent gevonden om deel te nemen aan de expositie.

De kunstenaars zijn zelf aanwezig op de expositie om hun werk toe te lichten en je kunt ook rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van intermediairs, je uitverkoren kunstwerk bij hen kopen. De expositie is gratis te bezoeken.

De expositie wordt op vrijdag 10 november om 18.00 uur geopend door stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege van Stadsdeel Oost, gevolgd door een performance van stemkunstenaar Luca Warmer.

‘Lucas laat zich zien’ in de Bagagehal van Loods 6, KNSM-laan 143.
Geopend op vrijdag 10 november (opening) van 17.00 tot 19.00 uur,
zaterdag 11 november van 11.00 tot 18.00 uur en zondag 12 november van 12.00 tot 17.00 uur

Op zaterdag en zondag om 14.00 uur staan er rondleidingen door de expositie op het programma.