Home Kunst Lidewij de Koekkoek vertrekt naar Frans Hals Museum

Lidewij de Koekkoek vertrekt naar Frans Hals Museum

0
Foto Anouk van Kalmthout

Directeur Lidewij de Koekkoek van Museum het Rembrandthuis is benoemd tot algemeen directeur van het Frans Hals Museum in Haarlem. Ze zette bij het Rembrandthuis een nieuwe artistiek-inhoudelijke koers uit, met de focus op Rembrandt als mens en maker.

De unieke combinatie van woonhuis, atelier, opleidingsinstituut en kunsthandel in hartje Amsterdam werd het vertrekpunt voor een programma van events, educatieve activiteiten en spraakmakende tentoonstellingen. De laatste tentoonstelling onder haar leiding opent op 22 januari: RAUW, met werk van dertien hedendaagse kunstenaars.

Onder leiding van Lidewij de Koekkoek is in 2018 ook het entreegebied van het museum vernieuwd, zijn diverse museale ruimtes toegevoegd aan het museum en zijn de kantoren verhuisd naar het naastgelegen ’Uylenburgh’-pand. Daarnaast is de planontwikkeling voor een grote vernieuwing en uitbreiding van het museumcomplex afgerond.

Lidewij de Koekkoek is te zien en te horen in een virtuele rondleiding door het Rembrandthuis die sinds kort beschikbaar is . In ultra scherpe beeldkwaliteit word je persoonlijk rondgeleid door de kamers van Rembrandts historische huis en leer je de kunstenaar beter kennen.