Home IJburg Lift van tramhalte Rietlandpark richting IJburg weer in gebruik

Lift van tramhalte Rietlandpark richting IJburg weer in gebruik

0

Bij tramhalte Rietlandpark is deze week een nieuwe lift in gebruik genomen. Het gaat om de lift naar het perron richting IJburg. Voor reizigers, die geen trap kunnen gebruiken, gold een omreisadvies. Zij kunnen nu weer gebruikmaken van de halte van tram 26. Voor reizigers richting Centraal Station is er de komende maanden nog een noodlift.

De lift in de richting van IJburg moest regelmatig gerepareerd worden, maar is nu vervangen door een nieuwe. Reizigers met een mobiliteitsbeperking konden vanwege het vervangen van de lift al sinds eind augustus geen gebruikmaken van tram 26 via Rietlandpark en moesten een aangepast reisadvies volgen. Sinds woensdag hoeft dat door de nieuwe lift niet meer.

Volgens het GVB heeft het hoge grondwaterpeil en wateroverlast in de liftschachten de liften de afgelopen jaren beschadigd. De lift naar het perron richting IJburg is meerdere keren gerepareerd, maar de lift naar het perron richting het Centraal Station bleek onherstelbaar beschadigd. Na vele klachten is er een noodlift geplaatst. Deze noodlift wordt begin februari vervangen door een nieuwe lift.