Home Indische Buurt Luisteren en muziekmaken voor hele familie op JazzFestafette

Luisteren en muziekmaken voor hele familie op JazzFestafette

0
Vondelier | Foto Sam ten Thij.

De JazzFestafette is terug! Op zondagmiddag 16 oktober in de Oba op het Javaplein met de tweede editie van het multi-actieve jazzfestival voor de hele familie. Dat is de eerste dag van de herfstvakantie, dus kom op je gemak luisteren naar allerlei geweldige bandjes. En dat niet alleen, je mag op de JazzFestafette ook zelf muziek maken.

De JazzFestafette biedt een spannend en feestelijk programma met concerten en muziekworkshops voor jong én voor jong van geest. Er zijn veel boeken – da’s logisch – en er zijn dus ook veel verhalen. Die verhalen gaan we verweven met muziek.

Kom bijvoorbeeld luisteren naar Mootje, een betoverend verhaal voor kinderen met muziek van Ud-speler Jaber Fayad en percussionist Modar Salama. De band Vondelier voert meeslepende composities uit met poëtische teksten van Mark Opfer. Het jazztrio WonderYears brengt met vrije improvisaties op de liedjes van Stevie Wonder een ode aan deze grootmeester van de soul.

Componist Remy Alexander – de middelste C is zijn lievelingsnoot – geeft een workshop waarin kinderen (4-12 jaar) zelf gaan componeren en experimenteren met muziek. De workshop Kobranie van zangeres is voor muzikale makers van alle leeftijden, met of zonder muziekervaring. Bij Nadine ga je creatief improviseren en samenspelen.

JazzFestafette op zondag 16 oktober van 15.00 tot 18.00 uur in Oba Javaplein.