Home Nieuws Na twee jaar nog steeds geen supermarkt op de Brink

Na twee jaar nog steeds geen supermarkt op de Brink

0

Nog steeds heeft Betondorp geen behoorlijke mogelijkheid om de dagelijkse boodschappen te doen. Daarvoor moet je nu een heel eind verderop. Het winkelcentrum op het Christiaan Huijgensplein is voor de vaak wat oudere bewoners te ver weg. Het stadsdeel wilde een kleine markt op de Brink. Voor de boodschappen als een sociale ontmoetingsplek. Die is er niet gekomen. En een supermarkt ook niet. Ondernemers hebben er geen belangstelling voor.

Bewoners van Betondorp baalden twee jaar geleden van de sluiting van hun vaste buurtsuper aan de Brink. De eigenaar Vedat Yasemin sloot zijn winkel omdat hij de huur niet meer kon betalen. De enige supermarkt in het dorp ging dicht. Dat de klanten wegbleven, zou komen doordat er maandenlang aan het plein werd gewerkt. Een woordvoerder van de gemeente liet weten het ‘heel vervelend’ te vinden dat Yasemin last ondervond van de werkzaamheden. Er werd geen hulp of compensatie geboden.

Bewoners zeggen een winkel in de buurt te missen waar ze hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Vooral ouderen voelen zich geïsoleerd. Voor de dichtstbijgelegen winkels  moeten ze naar het Christiaan Huygensplein of Diemen. Als je iets vergeten bent is het heel jammer dat er geen winkel in de buurt is. De buurt heeft meerdere keren aangeklopt bij de gemeente voor een alternatief, maar tot nog toe zonder resultaat.

Bij AT5 beaamt wijkondersteuner Andy Knijping dat de supermarkt heel belangrijk was voor de sociale samenhang. ‘De verbinding in de buurt; dat mensen een praatje kunnen maken.’ De gemeente laat in een reactie weten op zoek te zijn naar een vervangende sociale voorziening. Voor een nieuwe winkel zegt de gemeente afhankelijk te zijn van ondernemers. En voor een kleine markt dus ook. Maar in Betondorp raakt het geduld ondertussen op. ‘Ik vind het echt schandalig van de gemeente’, zegt Knijpinga. Hij roept op tot actie.