Home Overzicht Nieuw Sumatraplantsoen: ontmoetingsplek met veel groen

Nieuw Sumatraplantsoen: ontmoetingsplek met veel groen

0

Het Sumatraplantsoen wordt volgend jaar onder handen genomen. De plannen zijn klaar. Opvallend is het vele groen en voor elke leeftijd is er wat te beleven. Bij de speelplekken komt een waterspeeltoestel en er is voorzien in een jeu de boulesbaan. Het Cruyff Court krijgt een nieuwe unieke uitstraling.

De afgelopen jaren hebben bewoners tijdens activiteiten, gesprekken en sessies hun ideeën over hoe het Sumatraplantsoen er in de toekomst uit zou moeten zien met elkaar gedeeld. Daarmee is stadsdeel Oost ermee aan de slag gegaan. Het leverde niet alleen het definitief ontwerp op, maar er ontstond ook een prettige verbinding tussen buurtbewoners.

‘Veel mensen weten niet dat het Sumatraplantsoen op het Museumplein na, het grootste plein van Amsterdam is’, vertelt Stadsdeelbestuurder Rick Vermin. Het plein ligt in een buurt die volop in ontwikkeling is. Daarom kan het grootste plein in dit gebied niet achter blijven. De buurt verdient gewoon een fijn, gezellig plantsoen met veel groen.’ Tijdens gesprekken en activiteiten was er een grote groep bewoners die zelf met ideeën kwam. Rick Vermin: ‘De mooiste uitspraak kwam van een van de omwonende: ‘Er is nog geen steen verlegd, maar de sfeer op het plein is nu al anders.’

De werkzaamheden voor het nieuwe Sumatraplantsoen starten begin 2023. Op verzoek van de buurt gaat de herinrichting over het volledige Sumatraplantsoen. Hierdoor is de herinrichting aanzienlijk groter geworden dan er in eerste instantie gepland was. Het plein wordt in z’n geheel opgeknapt. Na de zomervakantie worden de definitieve plannen gepresenteerd aan de buurt.

Check amsterdam.nl/sumatraplantsoen