Home Overzicht Op deel Marineterrein van Defensie is plaats voor vele honderden woningen

Op deel Marineterrein van Defensie is plaats voor vele honderden woningen

0

De plannen voor het Marineterrein krijgen stap voor stap vorm. Een deel van het terrein is nog in handen van Defensie. In april vorig jaar werd bekend dat Defensie overweegt om een belangrijk deel van haar vastgoed af te stoten. De fractie van D66 in de gemeenteraad ziet nu kansen om Defensie te verleiden het stuk grond over te dragen aan Amsterdam. Op die 2,5 hectare kan de stad er dan woningen bouwen.

D66 vraagt het college of de gemeente opnieuw te kijken naar een mogelijke aankoop van vastgoed van Defensie op het Marineterrein voor de realisatie van onder andere meer woningen om de woningcrisis te bestrijden. Volgens de fractie van D66 is er plaats voor zo’n 500 tot 700 extra (middeldure) woningen. De fractie vraagt het college te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het resterende Defensievastgoed op het Marineterrein te kopen.

Defensie claimt al jaren te weinig geld te krijgen om alle opgedragen taken uit te kunnen voeren. Veel van de gebouwen van Defensie zijn oud en aan vernieuwing toe waardoor afstoot in sommige gevallen voor de hand ligt. Het is onduidelijk wat Defensie wil doen met hun overgebleven vastgoed op het Marineterrein.