Home Oud Nieuws Oud Nieuws | Dapperbuurt wil klaarheid over toekomst

Oud Nieuws | Dapperbuurt wil klaarheid over toekomst

0

Oud Nieuws | 3 september 1970 – Het Comité Leefbaarheid Transvaal-Oosterpark heeft in een adres aan de Amsterdamse gemeenteraad verzocht zo spoedig mogelijk de toekomst van de Dapperbuurt in Amsterdam Oost onder de loep te nemen.

Van publieke werken heeft het comité te horen gekregen dat de totale reconstructie van de wijk nog twintig jaar zal duren. In de komende tien jaar worden 2400 van de 5400 huizen gesloopt, gecombineerd met recreatie-voorzieningen op de vrijgekomen terreinen. Daarna zal de Dapperbuurt nog tien jaar mee moeten voordat met de totale reconstructie begonnen wordt. Het comité zou graag zien dat deze termijn wordt bekort.

„Wie maar enigszins op de hoogte is van wat de Dapperbuurt voor héél Oost betekent,” schrijft het comité, „zal de noodzaak onderkennen van het handhaven van deze wijk als woonwijk en winkel- en gezelligheidscentrum.” Men doet een beroep op de Raad om te voorkomen dat er weer een stuk „fel leven” uit Amsterdam verdwijnt.

In het najaar wil het comité bijeenkomsten organiseren om zoveel mogelijk huidige bewoners van de buurt te raadplegen over de toekomstige vormgeving van hun buurt. Op korte termijn vraagt men voor de 1ste Van Swindenstraat die „zo kaal” is, bloembakken en een paar zitbanken.

Bron Algemeen Handelsblad
Foto Stadsarchief Amsterdam