Home Duurzaam Petitie: ‘Laat de FIXbrigade Amsterdam doorgaan’

Petitie: ‘Laat de FIXbrigade Amsterdam doorgaan’

0
De Fixbrigade (en Mokum Kraakt) zijn vorig jaartijdens de uitreiking van de Nieuw Amsterdam Prijs bekroond voor hun werk.

Tot schrikt van veel mensen in Oost is de FIXbrigade van Jungle Amsterdam door de gemeente de nek omgedraaid. De subsidie voor 2024 is toegekend aan een andere partij. Dat is niet te verklaren, vinden zij. Schokkend ook omdat de FIXbrigade zelfs in het coalitieakkoord van de gemeente is opgenomen. Jungle laat het er niet bij zitten. In een petitie wordt de gemeente gevraagd om de FIXbrigade toch door te laten gaan met het initiatief. Al 1500 mensen hebben de petitie getekend.

Vorig jaar is Jungle overladen met complimenten voor de FIXbrigade en het Afvalpaleis in de Dapperstraat. Veel grote media besteedden aandacht aan deze opmerkelijke initiatieven en zelfs de koningin toonde belangstelling en kwam naar de Dapperbuurt. Op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt het initiatief uit Oost genoemd als voorbeeldproject. Ook blijkt uit onderzoek van TNO dat de projecten beter werken dan veel andere. In Duitsland zijn de projecten van Jungle niet onopgemerkt gebleven en daar willen ze die graag kopiëren.

Na een kille aanbesteding door de gemeente wordt duidelijk dat er dit jaar geen financiering meer zal zijn voor de FIXbrigade. Voor de FIXbrigade betekent dit dat er dertig betaalde mensen hun baan kwijt zijn, 35 stagiairs hun stage halverwege moeten afbreken en heel veel arme Amsterdammer letterlijk in de kou blijven zitten.  Ook het Afvalpaleis in de Dapperstraat, een initiatief van Jungle Amsterdam moet binnenkort sluiten.

Jungle is acties gestart om de FIXbrigade en het Afvalpaleis te behouden. Voor het behoud van het Afvalpaleis kun je een bericht sturen naar de voorzitter van stadsdeel Oost. Voor het behoud van de FIXbrigade kun je een petitie ondertekenen.